fredag 23 mars 2012

Elefant

Jag har skurit ut en elefant med min Silhouette Cameo.

Jag jobbar ju för det mesta med vitt papper som jag färglägger så har jag gjort även denna gång. Distress Ink och Tim Holtz stämplar. Vill man så kan man ju sätta ett litet snöre som svans på elefanten det har jag inte gjort denna gång men kanske nästa.
Filen för att skära ut elefanten med Silhouette hittar du här elefant.zip 
Jag ska försöka att snart lägga ut fler filer till Silhouetten.

måndag 12 mars 2012

Grattis kort med presentkort


Som vanligt har jag börjat med ett vitt papper som jag har färgat och stämplat på. Jag började med att lägga en grundton på pappret med Distress Ink, iced spruce denna färg finns bara med i det setet om tre färger som kom till julen 2011. Jag har använt av Tim Holtz stämplar, ultimate grunge, bitty grunge och papillon, färgerna är Distress Ink iced spruce, walnut stain, shabby shutter och Arcival Ink Black. Jag har haft min Silhouette och skurit ut kugghjul text och bil. Bilen är svart som bas och sen har jag lagt på Inka Gold grafitgrå och koppar. Kugghjulen målade jag med svart akrylfärg, Studio, innan jag la på ett lager med Inka Gold grafitgrå och koppar även på dem.

Texten som jag srivit ut med Silhouetten ville jag ha vit.....eftersom pappret jag gjort inte blev så mörkt valde jag att riva lite papper som jag satte som en ram och sen la jag på lite Distress Ink Black Soot tills jag fick det lagom mörkt för att den vita texten skulle synas.
För att få lite mer liv så satte jag ett stort kugghjul en stor biljett där jag skrev vilka det var ifrån och sen ett litet kugghjul.

Plats för presentkortet gjorde jag i en ficka med lock som jag dekorerade med kugghjul. Locket hålls på plats med en brads och lite snöre.

Ett par av de stora kugghjulen vile jag ha på lite distans så de stansade jag ut u min Cuttlebug med Tim Holtz Gadget Gears i kartong.

Både locket och fickan designade jag i Silhouette Studio innan jag skar ut det. På fickan för presentkortet skar jag ut kugghjul som sen täcktes av locket. På detta la jag sen några av de kugghjulen som var utstansade i kartong.

Så här blev kortet i sin helhet på insidan.
   


söndag 11 mars 2012

Kort

Jag har fastnat lite i en kortvikning jag såg för ett tag sen så är kommer ett till.
 Eftersom jag nästan alltid utgår från vitt papper så blir det mycke infärgning med Distress Ink och många stämplar till bakgrund men vad gör det jag tycker ju att det är så kul. Här jag jag använt stämplar från Tim Holtz Papillon och Artful Artifacts till bakgrunden.

Gabriella har jag skurit ut med min Silhouette typsnittet är Harlow Solid Italic. När jag skrivit in texten så har jag flyttat ihop bokstäverna så att jag fått dem att hänga ihop sen har jag använt mej av menyn Offset för att göra en passande outline. Jag skar ut dem i vitt papper som jag färgade och stämplade på efteråt.

Flyttkort

Jag har gjort ett litet kort med temat flyttkort.

 Bakgrunden har jag stämplat med Tim Holtz Papillon ovanpå det har jag använt en mask med klockor som jag skurit ut med min Silhouette. Ibland är det ju så att en die är lite för liten eller för stor och då kan man ju scanna den stansade och sen göra en trace i Silhouette Studio så att man kan skära ut i passande storlek.  

Det ljusare grå syns inte så bra men det är Inka Gold Grafitgrå bilen har jag haft black soot distress ink på och sen har jag stämplat med den och med en stämpel från Tim Holtz Bitty Grunge.

 Fågeln har jag färgat in med Distress Ink frayed burlap, walnut stain och black soot sen har jag stämplat på noter i svart. Fågelburn har fått samma färg som detaljerna på bilen Inka Gold grafit grå.


måndag 5 mars 2012

Julkort julkort och åter julkort

Ännumera julkort.......ja jag har ju inte gjort dessa nu utan det va i november tror jag. Jag vet ju att det finns de som gör ett julkort i veckan under året för att sen ha allt klart i god tid till jul men .......där är jag inte än.

Less is more heter det ju och visst är det enkla väldigt snyggt.

 Här stansa de jag ut en tag i wellpapp fäste den på en tag i papper. Pappret till renen kommer från en gammal bok, det pappret spraylimmade jag fast på ett vanligt 200g papper innan jag stansade ut. 24 har jag stansat ut och biljetterna stansade jag ut och sen stämplade.

 På pappret har jag först använt mej av distress ink och sen stämplat med age mahogney, distress ink, jag har stämplat på en bit wellpapp målat skägget med gesso och färglagt med distress ink sen har haft på crackel paint innan jag la på lite stickers. Knytit om ett snöre och limmat fast wellpappen på kortet. Sist limmade jag dit lite halvpärlor.
Här har jag stansat ut en tag i faner som jag sen har stämplat på innan jag satte på dekorationen. Även till denna ren har jag haft det gammla pappret men här har jag målat över med lite gesso och sen haft lite distress ink på kanterna.

 Även här är tagen i faneér men jag har inte gjort mer med den än lagt på lite distress ink på kanterna. Biljetterna och tomten är fastsatta med häftklammrar.

Också ett sista julkort. Här har jag inte använt mej av färdiga halvpärlor utan provat pearl pen vilket ju var väldigt smidigt men man måste ju lägga det på tork ett tag :)

fredag 2 mars 2012

Julkort

Jag missade ju att lägga in julkorten jag gjorde sist så då fär jag väl ta mej i kragen och få ut bilderna på dessa.

Korten som vi skickade var lika men ändå lite olika här kommer några av de korten.
Jag har stansat och stämplat använt cernitlera och spets och en gammal bok och naturligtvis vitt papper och lite färgat.


Jag har här testat lagt på crackel paint på hjärtat som jag först målat med gesso.




Granatna är embossade.




torsdag 1 mars 2012

Silhouette Cameo

Oj vad jag har varit oaktiv här inne....... får nog ta och lägga ut lite bilder på sånt jag gjort det sista. Det är väl så att jag lägger all min tid på min Silhouette Cameo som jag köpte i januari. Det finns så mycke roligt man kan hitta på med den. Här kommer ett kort jag gjort med lite hjälp från Silhouetten.

Ja här är det ju inte så mycket jag använt Silhouetten till men jag har skrivit ut texten, det är ju så lätt att få en outline på texten så jag var ju tvungen att prova hur det fungerade. Har även testat att skriva ut tjejen med änglavingar, först på skrivaren och sen flyttar man pappret till Silhouetten. Det går även att få till det där med att stämpla och sen skära ut men det är ganska mycket jobb för det måste först stämplas scannas in och få det i exakt storlek i programmet för att sen skriva ut det med skärmärken och så lite annat trix, men det går ;)

 Pappret har jag distressat och stämplat, jag gjorde även ett kuvert som går i samma stil.
 Så här gjorde jag på baksidan.

Sen har jag ju testat att använda Silhouetten ännu mer åååååhhhh....så kul det är....
 Här satte jag ihop lite olika saker i programmet för att sen skriva ut. Provdockan skrev jag ut ett par extra gånger och stämplade och distressade lite. Den fick också några brads som knappar, innan jag satte fast ett på insidan och ett på utsidan.
Min största ut maning med det här kortet var någ att jag bestämt mej för att använda lite spets och blommor, det är ju något jag har så svårt för.....men slutresultatet blev bra tycker jag. Det syns kanske inte så jätte tydligt men det finns en ficka för present kort bakom blommor och snöre mm.